Kampreferater

Forår 2011

17/5
Dejlig sejr mod Bruunshåb

Efter nederlag i sidste uges intense og tætte opgør mod Mønsted, så var der brug for alle 3 points i fredagens kamp. Selvom Bruunshåb før kampen lå i den tunge ende af tabellen, så var der ikke mere end 4 piont i forskel.

Første halvleg var langt fra den bedste spillemæssigt for ØK. Bruunshåb har haft et godt tag på ØKs spil, hvilket har haft en massiv påvirkning på klubbens hold. Den første halve time var Bruunshåb bedst og efter en dødbold får hjemmeholdet ikke clearet ordentligt, og gæsterne scorer. Stillingen holder indtil pausen. Her får drengene en ordentlig skideballe og det er et betydeligt mere fokuseret og tændt hold, som har langt størstedelen af spillet. Det giver pote hen i anden halvleg, hvor ØK scorer efter et perfekt hjørnespark, hvor Lars Sørensen stiger højest og placerer den i kassen.
Men bedst som overtaget vender, får Bruunshåb en dødbold, som bliver clearet ud midt i feltet, hvor modstanderne står frie og let sparker bolden i mål. Ufortjent, men ikke godt nok af hjemmeholdet.
ØK forsøger at fastholde presset og det giver pote. En flot dribletur af Jeppe Stisen ind i feltet giver en skudmulighed som deres keeper først reder, hvorefter Jeppe opsamler returen på baglinjen og får spillet ind til tilbagevendte Carsten Lund, der sætter hovedet på til stillingen 2-2.
Med små 10 minutter igen kommer der drama i kampen da først Kristian Kjær får gult kort og lidt senere en spiller fra Bruunshåb. Begge hold søger chancen og i det 89. minut får Pauli Vendelbo bolden. Han tager den med og afslutter på kanten af feltet og rammer modsatte stolpe, hvorefter den tager turen på tværs og går ind i modsatte side. Kæmpe forløsning og masser af jubel præger ØK, som formår at holde stand og vinder dermed 3-2. De ligger nu 2'er og skal i næste weeekend møde Løgstrup på udebane i en svær topkamp.
Dagens spiller blev igen Jeppe Stisen tæt forfulgt af Alex Lund.

Jakob Thomsen - Carsten Lund

Pauli Vendelbo, Kristian Kjær og Henrik Søgaard blev alle benyttet i kampen.

3/10 2010
Nederlag i topkamp til Mønsted

Efter en lang række flotte sejre til ØKs førsteholdsherrer, så blev det tid til at møde en rigtig dygtig modstander. Således havde Mønsted inden gårsdagens kamp ikke tabt. ØK var derfor inden kampen underdogs og skulle således spille op til deres bedste for at vinde kampen.

Lad det være sagt med det samme. Det blev aldrig en velspillet kamp. Der var masser af dueller og nærkampe pga. den tørre og meget sandede bane. Mange huller gør det svært at kontrollere bolden og den har sin egen vilje. Mønsted havde spilovertaget, men ØK var bestemt ikke uden chancer. Første store mulighed kom efter en hjørnesparkskombination, hvor Lars Løvig havde et halvt mål at skyde på. Sparket blev for blødt og derfor ingen sag for keeperen at tage. Senere kom flere chancer på oplæg fra kanterne. Pauli Vendelbo opfanger en løs bold, men får slet ikke ramt bolden og den triller derfor hen til keeperen fra 1½ meters afstand. Efter en halv time sker så det, at ØK forsøger at spille bolden op i midten. En Mønstedspiller går ind og tager nærkampen og vinder. Med et par træk ser han, at Alex Lund er lidt for langt ude og sparker på mål. På mindst mulig margin scorer han et flot mål lige under overliggeren. Stillingen holdte til pausen.

2. halvleg blev mere en kamp på midtbanen end der reelt var chancer. Mønsteds bedste tilbud kom på et hjørnespark, hvor den blev headet over mål. Efterhånden som kampen lakkede mod enden gravede Mønsted sig dybere og dybere på egen banehalvdel og således begyndte et kvarters pres mod Mønsted. Det gav dog ingen mål, og derfor måtte ØK se sig slået og har nu hele 3 point op til Mønsted, der har spillet en kamp mindre end ØK. Udsigterne til 1. pladsen er nu meget lange. Status her halvvejs i turneringen er, at ØK har 2. pladsen med 13 points. Pt. er der 4 points ned til nedrykningsstregen, så denne kamp er ØK stadig en del af, nu hvor der er 21 points at spille om.

Næste kamp er hjemme mod Bruunshåb/Tapdrup fredag d. 13. maj kl. 18.30.

Dagens mand blev Jeppe Stisen som gjorde en virkelig god figur specielt i anden halvleg hvor han overtog midtbanen efter Henrik Bligaard som gik ud med en knæskade. ØK er nu uden sine to centrale midtbanespillere, da Martin Laigaard netop er blevet opereret.

Pauli Vendelbo - Jørgen Stisen

45. min. Kristian Kjær ud - Jeppe Rasmussen ind
50 min. Henrik Bligaard ud - Tom Nielsen ind

Efterår 2010

3/10 2010
4. sejr i træk

Efter tre sejre i træk på hjemmebane, så blev det igen tid til at prøve at køre for at spille kampe. Turen gik til Herrup, hvor holdet skulle hente 3 vigtige points, for ikke at blive fanget i den tætte bund igen.

Det starter dog rigtig svært for ØK. På en returbold bringer Herrup sig foran 1-0. Kort forinden dette burde Lars Løvig have bragt ØK foran, men i helt fri position formår han at placere bolden ved siden af mål.

Lidt senere får Brian Skovgaard dog bolden ind efter en flot dribletur af Pauli Vendelbo. Det er dog en kort frist. Herrup scorer igen på et langskud, hvor Anders Hilmar ser skidt ud. Som om det ikke var nok, så scorer de kort efter på et hjørnespark, hvor Herrup pakker Anders Hilmar helt ind.

Med flot vilje får ØK dog kæmpet sig tilbage. Først scorer Pauli Vendelbo og minuttet efter bringer Henrik Bligaard balance i regnskabet. 3-3 blev også resultatet ved halvleg.

I anden halvleg går der ca. et kvarter inden ØK efter et konstant pres får prikket bolden ind. Et indlæg bliver headet ind af Lars Løvig og giver et forløsende føringsmål. Herefter får Herrup en spiller vist ud og det er reelt kun et spørgsmål om tid før ØK bringer sig foran igen. Masser af chancer i angrebet bliver ikke omsat, men til sidst laver Pauli Vendelbo endnu en assist ind til Brian Skovgaard som let scorer. Til sidst lukker Pauli Vendelbo kampen med endnu en flot scoring. Herrup havde ikke meget at byde på, og derfor var det fuldt fortjent, at ØK vandt.

Kampens spiller blev i øvrigt Pauli, som spillede en rigtig flot kamp med indflydelse på stort set alle mål.

Brian Skovgaard - Pauli Vendelbo

45. min.: Carsten Lund ind (Anders Hilmar ud)

84. min.: Asbjørn Knudsen ind (Lars Løvig ud)

25/9 2010
ØK fortsatte stimen

Efter mange år, hvor det har været sølle med resultaterne på seniorsiden i fodbold, så blev sidste års oprykning et vendepunkt for holdet. Mange nye unge spillere er kommet til, og der er blevet en fast grundstamme på holdet, som møder op til alle kampe. Det giver stabilitet og er formentlig medvirkende til, at holdet er begyndt at spille sig op i serie 3, efter de første 5 kampe. Her var ØK godt med i alle kampe, men manglede det sidste til at hive sejre hjem, hvilket placerede holdet på en ærgerlig sidsteplads efter 5 spillerunder. Efter Ravnsbjergkampen skete der dog noget.

I de sidste 3 kampe har ØK haft hjemmebane og mod B67 begyndte holdet at spille pasningsspil og bruge kanterne mere. Det gav et hav af chancer, og med en større udnyttelsesprocent havde ØK vundet med mere end 4-1.

Efterfølgende mødte ØK Viborg Nørremarken. På hjemmebane blev det ren champagnebold og efter en lige første halvleg satte ØK sig på alt og vandt hele 7-0 i en kamp, hvor specielt dybdeløbene gjorde ondt på modstanderen.

Gårsdagens kamp mod Feldborg-Haderup var en vigtig kamp, som havde værdi af 6 point. Forstået på den måde, at vandt Feldborg, så ville de lægge sig lige bag ØK, mens ØK med en sejr kunne tage et stort skridt væk fra bunden med 7 points til stregen.

Kampens start bar tydeligt præg af, at Feldborg kom for at vinde. De blæste fremad og fangede hjemmeholdet på hælene. Det betød, at de fik en del frispark og efter små 4-5 minutter sparkede de bolden ind. Herefter fortsatte de det tunge pres, men stik imod chancer og spil, så scorede ØK på en lang bold fra Jeppe Rasmussen op mod Lars Sørensen, som flot tog den med omkring en forsvarsspiller og herefter udplacerede deres målmand. I øvrigt hans 3. mål i denne sæson. Han har scoret i alle kampe, hvor han har spillet angriber, på trods af, at han bruges mest som forsvarsspiller.

Herefter gik kampen ind i en mere lige fase med chancer til begge hold. Tættest på var Feldborg dog med endnu et frispark, som tog den ene opstander.

I pausen rokerede ØK rundt som følge af, at Henrik Bligaard skulle til fest. Lars Sørensen flyttede på midtbanen, mens Lars Løvig gik ind i angrebet.

Feldborg havde chancer til at score, men det blev ØK som prikkede den ind. En bold blev opfanget af Pauli Vendelbo, som afdriblede 3 mand, inden han lå bolden tilbage til en helt fri Lars Løvig, som let kunne prikke bolden ind til 2-1.

Feldborg pressede gevaldigt på med mange lange bolde og det blev en uskøn kamp at se på. De havde flere store muligheder, men tæt på dommerens overtid, så blev det alligevel en kontra fra ØK, som lukkede og slukkede. En bold blev spillet i venstre side til Lars Løvig, som i feltet lå bolden ind til Brian Skovgaard, som hoppede over den og herefter driblede Pauli Vendelbo lidt inden han sparkede den ind til 3-1.

En knapt så velspillet kamp som de sidste to, men 3 points på en aften, hvor mange var oppe og se fodbold må betegnes som værende en succes. Dagens resultat placerer i øvrigt ØK på en forløbelig 2. plads med 12 points (inden de resterende kampe i denne runde)

Dagens mand var i øvrigt Pauli Vendelbo med 6 stemmer.

KAMPFAKTA:

ØK - Feldborg/Haderup 3-1 (1-1)

0-1: Feldborg på frispark

1-1: Lars Sørensen (assist: Jeppe Rasmussen)

2-1: Lars Løvig (assist: Pauli Vendelbo)

3-1: Pauli Vendelbo (assist: Lars Løvig)

ØK stillede op som følgende (4-4-2):

Alex Lund

Jeppe Stisen - Emil Skov - Thomas Vendelbo - Jeppe Rasmussen

Anders Nielsen - Martin Laigaard - Henrik Bligaard - Asbjørn Knudsen

Brian Skovgaard - Lars Sørensen

Desuden blev følgende spillere brugt:

15 min.: Pauli Vendelbo (ind i stedet for Asbjørn Knudsen)

46. min.: Lars Løvig (ind i stedet for Henrik Bligaard)

76. min: Carsten Lund (ind i stedet for Anders Nielsen)

17/6 2010
ØKs damer sejrede over Lidenlund

Efter et par uger med ørkenvandring rent pointmæssigt, så fik ØKs unge damehold atter smagt sejrens sødme, da de på hjemmebane tog imod puljens benjamin - Lidenlund.

Fra start stod der ØK på opgøret. Alle nærkampe blev vundet af en hvid/rød spiller og modstanderne kunne kun byde på en enkelt farlig chance i hele første halvleg. Det skyldes både et solidt og velfungerende forsvar og et yderst chanceskabende angreb. Imellem det 20. og 30. minut var det nærmest en tur i tivoli for ØK. Den sidste skarphed manglede bare og uanset om det var hjørnespark, gennemspillede angreb eller kontrachancer, så ville bolden bare ikke ind. Stor ros skal dog sendes til Lidenlunds keeper, som uden tvivl var deres bedste spiller.

Den største dramatik kom 1 minut før pause, hvor både ØK og Lidenlund fik en spiller udvist med et gult kort.

I anden halvleg fortsatte tendensen. Det var nærmest en tigers kamp mod antilopen, men til sidst fik ØK endelig prikket hul. En løs bold blev opsnappet på midtbanen af Ann Sofie Laigaard og med et dybdeløb mod mål formåede hun at prikke bolden i langt hjørne med tåen. En fortjent føring og herefter gik det stærkt.

Blot 2 minutter senere opsnapper ØK en løs bold i Lidenlunds forsvarszone efter hårdt presspil fra angriberne. En fiks drejning og et spark mod toppen af venstre målhjørne gav ØK endnu et mål. Denne gang af Lotte Jakobsen.

Herefter trak ØK lidt tilbage, hvilket gav nogle chancer til modstanderne, som med lidt held også havde scoret.

Chancer har ØK stadig nok af. Efter 75 minutters spil har de hjørne og fra en ½ meters afstand formår Julie Frederiksen utroligt nok at sparke bolden over mål. Heldigvis for hende, så kan hun senere se Bodil Rasmussen fange bolden, afdrible en forsvarsspiller og målmanden. Trækket bliver lidt for langt, men Bodil formår med nød og næppe af hente bolden og få den skruet ind i mål inden den passerer baglinjen. En flot fightermål!

Efter kampen udtaler træner Kim Løvig "det var lækkert at vinde igen, og så på hjemmebane. Det blev en rigtig arbejdssejr og jeg var aldrig i tvivl om, at målet nok skulle komme. Stor ros til forsvaret som spillede fejlfrit i 90 minutter og dejligt at se, at mine angribere fortsatte med at tro på tingene" udtaler han.

Mht. trænerens målsætning for næste år, så udtaler han, at "det er vigtigst for mig at få mine skadede spillere tilbage (Rikke Andersen, Katrine Kudahl & Christina Døssing). Det er aldrig sjovt at have skadede spillere og Rikke & Katrne er med deres alder nogle af de ældste og bærende spillere, så dem håber jeg at få tilbage hurtigst muligt. Vi starter med 0 points og så ser vi, hvor langt op vi kommer. Serie 1 skal nok blive en realitet en dag", slutter den tydeligvis stolte træner.

Efter kampen var der arrangeret spisning sammen med seniorherrerne. Et hyggeligt arrangement med god mad af Laila Rafn.

Dagens spiller blev i øvrigt Stina Baake.

ØK - Lidenlund 3-0 (0-0)

1-0 Ann Sofie Laigaard (56 min)

2-0 Lotte Jakobsen (58 min)

3-0 Bodil Rasmussen (83 min)

Advarsel til ØKs Sanne Pedersen & en Lidenlundspiller.

Startopstilling (4-3-3):

Bente Løvig

Stina Baake, Dorthe Jakobsen, Sanni Fihl

Mette Nørgaard

Maria Grøn, Marlene Eriksen, Ann Sofie Laigaard

Lotte Jakobsen Simone Grøn, Bodil Rasmussen

Louise Hørup, Sanne Pedersen & Julie Frederiksen blev alle benyttet.

11/10 2009
Flot sejr over Vridsted

Dagens kamp mod Vridsted var i og for sig ubetydelig. ØK kunne ikke rykke ned, og kunne kun i teorien rykke op, såfremt Vridsted og Stoholm taber i næste spillerunde. Derfor kunne ØK spille frit og koncentrere sig om, at give hjemmepublikummet en god oplevelse i årets sidste kamp. I super vejr blev det også til en fantastisk afslutning for holdet og de mange tilskuere, som var mødt frem. ØK virkede tændte, opsatte og satte sig tungt på kampen fra start.

Gennem den senere tid har ØK arbejdet meget med pasningsspillet og i dag gav den hårde træning i den grad pote. Afleveringerne flød og der blev udvist stor løbevilje hos spillerne. I nærkampene var ØK også skarpest og sad således tungt på kampen. Derfor var det fuldt fortjent, at ØK kom foran på et langskud af Henrik Bligaard efter et lille kvarter. Ved målet så Vridsteds keeper dog ikke alt for heldig ud, da den sad lidt til venstre, midt i målet.

ØK bibeholdte presset og efter små 20 minutter kom pasningsspillet igen til at give chancer. Her spillede Brian Skovgaard Lars Løvig fri, og efter lidt spil frem og tilbage, så endte bolden igen hos Brian, som sparkede bolden resolut ind. 2-0 og en fremragende start!

Kun momentvis viste Vridsted lidt af deres farlige spil. Der blev dog lukket godt af nede bagved, og derfor kunne de offensive spillere nyde godt af bolden frem ad banen. Det gav pote igen efter små 30 minutter, hvor bolden endte for fødderne af Jeppe Rasmussen, som sparkede til bolden første gang ind bag Vridsteds keeper, som var chanceløs. 3-0. Det blev dog bedre endnu.

Efter 40 minutter blev bolden spillet i dybden til Lars Løvig, som i første omgang ikke nåede bolden. Heldigvis, så fik han erobret bolden hurtigt og sparkede på mål. Bolden røg ud til Jeppe Rasmussen, som igen lagde den indover, hvor Lars Løvig fik hoved på bolden. Via den ene opstander trillede bolden stille og roligt ind over stregen, og ØK kunne gå til pause foran 4-0!

I anden halvleg skiftede Vridsted mange spillere ud. De kom bedre ind i kampen, og fik flere chancer. ØK var dog farlige på kontrastøddene, og det skulle da også blive et af disse, som gav mål. Her spillede Thomas Vendelbo bolden bag Vridsteds forsvar og Lars Løvig var fri mod mål. Han brændte i første omgang, men fik fat i bolden igen og sparkede den ind i et tomt mål. 5-0...

Herefter blev initiativet overladt til Vridsted og de blev farligere og farligere. Til sidst stod ØK ikke presset og et tvivlsomt straffespark af Lars Sørensen blev sat sikkert ind. Det gav Vridsted fornyet håb og de pressede på. Da der manglede små 10 minutter scorede de endnu en gang på et langskud og ØK virkede nærmest panikslagne. Heldigvis red de stormen af og vandt fuldt fortjent i årets sidste kamp. ØK viste noget af det flotteste spil i år og havde holdet spillet sådan gennem hele sæsonen, så ville oprykningen også have været hjemme.

Kampens spiller blev Lars Løvig med 6 stemmer fra holdkammeraterne.

Kristian Kjær (ind for Lars Løvig)

Brian Bak (ind i stedet for Jeppe Rasmussen)

Lasse (efternavnet er glemt) (ind i stedet for Henrik Bligaard)

26/9 2009
Ærgerligt nederlag til Kjeldbjerg

Det som papiret burde være en overkommelig opgave, endte med at blive et sandt mareridt for det hårdt prøvede serie 4 hold i fodbold. Efter en lussing i sidste weekend mod Sparkær, så var kravet 3 point i dag mod Kjeldbjerg. Men allerede i opvarmning var der tegn på, at gejsten og gnisten ikke var vendt tilbage.

Kjeldbjerg spillede som forventet med lange bolde, og det gjorde det svært for ØK at få spillet til at flyde. Holdet spillede under niveau og havde enkelte chancer, men intet nævneværdigt. Kort før pausen skete det værste så. Et hjørnespark blev omsat til mål efter en diskutabel kendelse, hvor bagerste mand Lars Løvig bliver væltet omkuld med en hård skulder, som dog ikke gav frispark, men det målgivne hjørnespark.

En opsang i pausen hjalp dog ikke det store. Kjeldbjerg fortsatte ufortrødent med lange bolde og det gav pote efter ØK hjørnespark. En hurtigt lang bold gjorde, at Kjeldbjerg spillede 2 mod 2 og et perfekt indlæg gjorde dem i stand til let at bringe sig foran 2-0. Men det blev sværere. Tommy Bendtsen måtte indkassere et gult kort og dermed en periode på 10 min i undertal. Heldigvis fik ØK spillet sig igennem i venstre side, og et super indlæg gjorde det let for målræven Brian Skovgaard at score reducere.

Kort herefter bliver ØKs midtbane frarøvet bolden på en ikke helt reglementeret måde, som giver dem muligheden for kontra. Lars Løvig løb bolden op, men en skidt førsteberøring gjorde, at han tabte bolden til en Kjeldbjergspiller. De sagde tak for dette og efter lidt rundspil satte de den let ind til 3-1. Meget brok fra ØK gjorde herefter at ØKs målmand måtte indkassere et gult kort.

Vedvarende pres sidst i kampen gav dog ikke flere mål, og nu har ØK bragt sig i en vanskelig situation. De har stadig muligheden for oprykning, men er samtidig faretruende tæt på nedrykning. Der skal sejre til i de tre sidste kampe, men det er samtidig mod de sværeste modstandere. Derfor er det nødvendigt med opbakning til de to kommende hjemmekampe.